Blog Yazarak Nasıl Para Kazanılır

Blog Yazarak Para Kazanma

Blog yazarak para kazanma insanların gözüne fazla büyük durum gibi gelmese de yüksek kazançlar sunan yöntemler arasında gelmektedir.

İnternetin gelişmesi ile birlikte internet kullanımı oldukça arttı. Kullanımın artması da reklam sektörünü internette bütçe ayırmaya yönlendirmiştir. Bütçenin internet ortamında oldukça fazla olması nedeniyle internette yayınlanacak reklamlar için, sitelere ihtiyaç duyulmaktadır. Sitelerde paylaşılan yazılara, reklamverenlerin yayınlamak istedikleri reklamlar konularak ticaret gerçekleştirilmektedir. Yani reklamverenlerin yayınlamak istedikleri reklamları blog sitenize yerleştirerek sizde para kazanabilirsiniz. Sitenize giren ziyaretçi sayısına, reklamlara tıklayan kişi sayısına ve kategorisine göre kazanacağınız para değişiklik gösterecektir. Kategoriye göre değişiklik göstermesinin nedeni ise az aratılan fakat reklamvereni çok olan konularda daha yüksek kazançlar sunulmaktadır.

Reklamverenler ile buluşmak ve sitenize reklam almak için birçok yöntem bulunmaktadır. Yöntemlerden size en uygun olanı seçerek blog yazarak para kazanma serisine ilk adımınızı atabilirsiniz. Yöntemleri aşağıda yer alan başlıktan inceleyebilirsiniz.

Blog Yazarak Para Kazanma Yöntemleri Neler?

Yazı yazarak para kazanma birçok kişinin olmayacak gibi düşünmesine neden olsa da gerçekten bu işten yüksek kazançlar elde edenler mevcuttur.

Genel olarak mantık sitede paylaşılan yazılara birilerinin girmesi ve reklamverenlerin reklamlarına yönelmesidir. Yöneltme yapmak için ise reklamları bulmanız ve sitenize eklemeniz gerekmektedir. Bahsedeceğimiz yöntemler en çok reklam bulabileceğiniz sistemleri içermektedir. Blog yazarak para kazanma yöntemleri nelerdir?

  1. Google Adsense
  2. Admob
  3. Ücretli Abonelikler
  4. Sponsorlu İçerikler

Yukarıda bahsettiğimiz yöntemler arasından en çok kullanılan yöntem Google Adsense ile kazanç sağlamaktır. Adsense kullanarak yüksek miktarlarda kazançlar elde etmeniz mümkündür. Sistem sizin sayfanıza otomatik olarak reklamları ekler ve reklamları görüntüleyen, tıklayan kişi başına size pay verir. Bir nevi aracı firma olarak iş yapmaktadır.

Bahsettiğimiz diğer yöntemlere gelecek olursak: Admob ile para kazanma Adsense’in alternatifi olarak görülmektedir. Ücretli abonelikler paylaştığınız yazıların daimi takipçisi olan kişilere sunulan özellikler gibi düşünebilirsiniz. Youtube’a yeni eklenen “Katıl” butonunun internet sitesine entegre olmuş hali de denilebilir.

Blog Yazıları İçin İpucu

Blog yazısı yazarak sitenize ziyaretçi çekmek için ilerlemeniz gereken birçok yol vardır. Aşağıda yer alan ipuçlarına göz atarak emin adımlarla ilerleyebilirsiniz.

Blog yazarak para kazanma için neler yapılmalı?

  1. Öncelikle işe başlamak ve azim göstermek oldukça önemlidir.
  2. Yaptığınız işi araştırarak ve insanların okumasını hedef alarak yapmalısınız. İnsanların okuyacağı başlıkları seçerek kendinize hedef kitle oluşturmalısınız.
  3. Diğer internet siteleri de sizinle aynı yazıları yazabilirler. Onların önüne geçmek için çeşitli sitelerden backlink alabilirsiniz.
  4. Yazılarınızın ve sitenizin kalitesini artırmak adına sürekli olarak araştırma yapmalısınız. Çünkü Google’dan sitenize gelecek kullanıcıları sitenize çekmek oldukça önemlidir. Nasıl çekeceğinizi öğrenmelisiniz!

Yukarıda bahsettiğimiz yöntemler üstü kapalı şekilde bir anlatımı sizlere sunmaktadır. Blog yazısı paylaşarak para kazanma serüveninde gerçekten yoğun bir dönemin sizi beklediğini belirtelim.

Bir yanıt yazın