Tiktoktan Nasıl Para Kazanılır

Tiktoktan Nasıl Para Kazanılır?


2016 yılında Çin’de Byte Dance şirketi tarafından piyasaya sürülen ve 15 saniyelik kısa videolar oluşturulan Tiktok Uygulaması, kısa sürede tüm dünyada milyarlarca kullanıcıya ulaşmış durumda. Gittikçe daha da popülerleşen Tiktok, aynı zamanda kullanıcılarına para kazanma şansı da veriyor. Yaklaşık 150’ye yakın ülkede çok sayıda kişi tarafından severek kullanılan bu uygulama, oluşturulan kısa videolar ile Tiktok fenomeni olma ve hatta büyük paralar kazanma imkanı sunuyor. Birçok ünlü fenomenin bu sayede para kazanıyor. Ancak birçok içerik oluşturucu için tek başına para kazanmak oldukça zor.

Peki Tiktok İle Nasıl Para Kazanılır?

Peki Tiktok’tan nasıl para kazanılır?
Dünyanın birçok ülkesinden büyük küçük herkes tarafından severek kullanılan Tiktok, yaratıcı ve orijinal videolar oluşturan pek çok kullanıcısına büyük paralar kazanma fırsatı veriyor. Youtube veya İnstagram gibi reklam gelirlerini fenomenleriyle paylaşmayan Tiktok’ta para kazanmanın en etkili yolları arasında sponsorluk anlaşmaları ve şarkı tanıtımı bulunuyor. Tek bir videodan alınan ücret ise 5 bin ile 8 bin dolar arasında değişiyor. Tiktok üzerinden birçok farklı şekilde para kazanabilirsiniz.


İnfluencer Olabilirsiniz


Diğer bazı uygulamalarda olduğu gibi Tiktok’ta da influencer olarak para kazanabilirsiniz. Ürettiğiniz kısa videolar sayesinde fazla ve organik takipçilere sahip olmak, markalar ile anlaşma yapmanıza olanak sağlar. Bu markaların ürünlerini takipçilerinize tanıtarak para kazanabilirsiniz.


Canlı Yayınlar


Tiktok’un önemli bir özelliği de canlı yayın açıp buradan sanal hediyeler ve bağışlar toplayabilmek. Ancak her Tiktok kullanıcısına canlı yayın açma özelliği sunulmuyor. Bunun için belli bir takipçi sayınızın olması gerekiyor. Takipçi sayınızı yükselterek topladığınız bağışlar ile para kazanabilirsiniz. ASMR içerik üreticisi Lucy Davis, her canlı yayın açtığında 20 ile 300 dolar arasında para kazandığını açıkladı.


Satış Ortaklığı İle Para Kazanma


Tiktok uygulamasında yine takipçi sayınızı yüksek tutarak markalar ile satış ortaklığı yapabilirsiniz. Anlaştığınız herhangi bir markanın ürünlerini satarak yaptığınız her satışta belirli bir oranda komisyon alabilirsiniz. Ayrıca bu yöntem, en çok kullanılan para kazanma yollarından biri. ABD’li bir Tiktok fenomeni olan Symphony Clarke, sponsorlu bir gönderi için 600 dolara yakın ücret aldığını açıkladı.
Tiktok Hesabınızı Satışa Çıkarabilirsiniz
Tiktok kullanan herkes yüksek takipçili bir hesaba ulaşmak için çabalıyor. Fakat organik ve yüksek takipçiye ulaşmak için emek gerekiyor. Büyük çabalara rağmen bunu yapamayan kişiler, başkalarından yüksek takipçili hesaplar satın alarak bu işi çözebiliyor. Siz de yüksek takipçili Tiktok hesabı arayan kişilere hesaplarınızı satarak para kazanabilirsiniz.


Şarkı Tanıtımı


Diğer bir Tiktok’tan para kazanma yöntemi de videolarda şarkı tanıtımı yapmak. Müzik şirketleri, yeni bir parçayı viral hale getirmek için düzenli olarak fenomenlere ödeme yapıyor. Nicole, Natalie ve Nika Taylor, bir şarkıyı tek bir videoda tanıtmak için 750 dolar aldıklarını açıkladı.

Bir yanıt yazın