Web Sitesinden Nasıl Para Kazanılır

Web Sitesinden Nasıl Para Kazanılır?

İnsanlar ihtiyaçlarını karşılamak için para kazanmalıdır. Ancak para kazanma yolları yalnızca standartlarla sınırlı değildir. Para kazanmanın birçok farklı yolu vardır. Bunlardan bir tanesi de web sitesi üzerinden para kazanmaktır. Üstelik bunun için saatlerce pc başında durmanız da gerekmez.

Web Sitesinden Para Kazanma Yolları

Web sitesinden para kazanmaya başlamak için öncelikle ziyaretçilerinizin sayısını belli bir seviyeye ulaştırmalısınız. Sitelerde bu duruma trafik denmektedir. Siteniz üzerinde bu trafiği oluşturmaya başladığınızda para kazanmaya da başlayabilirsiniz demektir.


Pay Per Click

Google Adsense denilen bu yöntemle tıklama başına reklamlardan para kazanabilirsiniz. Sitenizde çeşitli markaların reklamlarına yer verdiğinizde tıklanma başına ödeme alabilirsiniz. Sitenizin trafiği bu yüzden önemlidir. Ne kadar fazla kişiye ulaşırsanız, o kadar fazla tıklanma alabilirsiniz.
Bu yöntemle para kazanmak istiyorsanız öncelikle sitenize ziyaretçi trafiği sağlayacak içerikler üretmelisiniz. Ancak öncelikle sitenizin buna uygun bir site olması gerekmektedir. Günlük haberlerin bulunduğu siteler, bloglar, forumlar ve buna benzer sitelerde günlük ziyaretçi trafiği olmaktadır.


Adsense Özel Arama Reklamları

Bunun için sitenizin içerik bakımından zengin olması gerekmektedir. Böylelikle site içi arama yapan kullanıcılar üzerinden de kazanç sağlamış olursunuz. Sınırlı sayıda kullanıcıya sunulan bu kazanç sisteminden yararlanmak için öncelikle bu özelliği kullanma başvurusu yapmalısınız.

Youtube Google Adsense

Youtube’da kendinize bir kanal açarak içeriklerinizi video olarak üretmeye başlayabilirsiniz. Buradaki takipçilerinize abone denmektedir. Kanalınıza abone olan kişilerin çok olması kazancınızı da arttıracaktır.
Para kazanma kanalınızı aktif etmek için kanalınızda bulunan özelliklere gelerek buradan ayarlama yapmalısınız. Burada yapacağınız ayarlama ile kanalınızı Adsense hesabınıza bağlayabilirsiniz. Sonrasında kazanç videolarınızı ve reklamlarınızı belirleyebilirsiniz. Video yöneticisi bu konuda size yardımcı olacaktır.


Satış Ortaklığı (Affiliate Marketing)

Genellikle blog sayfalarında rastlayacağımız bu yöntemde şirketlerle ortaklık halinde olursunuz. Reklamını yaptığınız şirkete verdiğiniz bağlantı üzerinden satın alma yapıldığında komisyon alırsınız. Burada incelediğiniz ürün üzerine yorumlarınızı ya da beğenilerinizi yaptığınızda verdiğiniz bağlantı linki üzerinden satın almayla sonuçlanan her tıklama için komisyon alırsınız.


Bağış ile Para Kazanma

Burada yayınladığınız içeriğiniz üzerinden bağış toplayabilirsiniz. Takipçi, ziyaretçi ya da abonelerinize içeriklerin devamı için ve kendinizi daha fazla geliştirmek için desteğe ihtiyacınız olduğunu söylediğinizde bir kısmı size geri dönüş sağlayacaktır. Sitenizde görünür bir yere bağış için bir bağış butonu oluşturarak işlemleri kolaylaştırabilirsiniz.


Kendi Ürün veya Hizmetlerinizi Satmak

Kendi ürettiğiniz ürünleriniz ya da hizmetlerinizin reklamını yaparak satışını buradan sağlayabilirsiniz. Bu fırsat ürünleriniz için yer kiralama problemini ortadan kaldırmaktadır. Ayrıca bir hizmet sunuyorsanız, bunun da reklamını yaparak daha fazla ihtiyaç sahibine ulaşarak gelirinizi arttırabilirsiniz.


Web Site Alım Satımı

Bu yöntem için öncelikle bir site oluşturmalı ve bu siteyi geliştirmelisiniz. Oluşturduğunuz siteyi satışa sunmak için getirileri ve trafiğinin istenilen düzeyde olması gerekmektedir. Bunun için de öncelikle siteyi stabil şekilde para kazanabilir hale getirmelisiniz. Daha sonra sitenizin özelliklerini, gelirini ve devamlılığını belirten bir içerik ile kazançlı şekilde satışa çıkarabilirsiniz.


Üyelik Sistemi

Bu yöntemde sitenizde bulunan bir takım özelliklere ya da belli içeriklere erişim için ödeme talep edersiniz. Bunun için sitenize üyelik sistemi eklentisi eklemelisiniz. Eklenti sonrası kuracağınız sistemle kullanıcıların belirli içeriklere ulaşması için ödeme yapmaları gerekecektir.


Online Ders veya Eğitmenlik

Bilgileriniz ışığında değerlendirebileceğiniz bu özellik ile sahip olduğunuz bilgiyi gelir elde edecek şekilde paylaşabilirsiniz. Kendi sitenizde ya da diğer sitelere reklam vererek online derslerinize katılmalarını sağlayabilirsiniz.

Bir yanıt yazın