Youtube ile Nasıl Para Kazanılır?

Youtube’dan para kazanma son zamanlarda oldukça popüler olmaya başladı. İnternet kullanıcılarının video izlemek için sık sık ziyaret ettiği platform olan Youtube birçok insana finansal bir gelir elde etmesine olanak sağlıyor. Peki Youtube’dan para nasıl kazanılır? Bu sorunun en kapsamlı halini sizler için derledik.

Youtube’dan Para Kazanma


İnternet kullanıyorsanız muhtemelen daha öncesinde Youtube’u daha öncesinde duymuşsunuzdur. Lakin Youtube’dan para kazanmanın mümkün olduğunu biliyor muydunuz? Aslında Youtube içerik oluşturmakta kişiye verdiği pratiklik ile popüler oldu.
Youtube kişilerin hobisi olmanın yanı sıra finansal bir gelir olmanın da önünü açtı ve birçok kişiye meslek olmayı başardı. İnsanlar bunu fark edince Youtuberlar bir hayli gündeme geldi. Sizde Youtube’dan nasıl para kazanılacağını öğrenin.


Youtube’dan Para Kazanma Şartları


Youtube platformunda para kazanmak aslında bilinenden çok daha kolaydır. Lakin bazı karşılanması gereken şartlar mevcuttur. Bu şartları sağlayarak Youtube üzerinden para kazanabilirsiniz. Bu şartlar şu şekildedir;
• Son 12 ayda en az 4.000 saat içerik izlemiş olmak
• En az 1.000 aboneye sahip olmak
• %100 özgün içeriğe sahip olmak
• 18 yaşından büyük olmak
• Bir Google Adsense hesabınızın olması
Youtube’dan Nasıl Para Kazanılır?
Youtube’dan para kazanmak son zamanlarda oldukça trend olmaya başladı. Video platform uygulaması olan Youtube şimdiden birçok insanın hayatını değiştirdi bile. Video çekerek para kazanan bir diğer kişi de siz olabilirsiniz. Detaylara göz atalım.

Youtube Kanalınızdan Para Kazanın.

İlk olarak aslında sıkça bilinen klasikleşmiş yöntemden bahsedelim, kendi kanalınız ile para kazanma. Bu yöntem ile birileri sizin videolarınızı izlediğinde Youtube size bir ücret ödemektedir.
Sistem çok basit çalışıyor. Youtube’a ilgi alanınıza göre bir video çekiyorsunuz ve tıklanma sayısına göre belirli bir gelir elde ediyorsunuz.
Lakin burada en az 1000 aboneye sahip olmak, son 12 ayda en az 4.000 saat içerik izlemiş olmak, 18 yaşından büyük olmak ve %100 özgün içeriğe sahip olduktan sonra para kazanabilirsiniz.

Videolardaki Reklamlardan Para Kazanın.


Eğer ki Youtube kanalınız para kazanmaya uygun bir kanal olduğuna dair onay alırsa reklamlardan da belli bir ücret kazanabilirsiniz. Burada önemli olan nokta izleyicinin reklamda ne kadar süre kaldığıdır.
Birkaç çeşit reklam bulunmaktadır. Kanal sahibi reklam türünü kendisi seçmektedir. Bunlardan bazıları atlanamayan videolar, yer paylaşımlı videolar ve atlanabilir videolardır.

Sponsorlu Reklamlar Yapın.


Sponsorlu reklamlar tıpkı televizyonda gördüğümüz reklamlara benzer şekilde çalışmaktadır. Burada kanal sahibi ürünün nasıl kullanılacağını, faydalarını ve benzerlerini göstererek bir hizmet sunar.
Dikkat edilmesi gereken nokta ücretli içerik yapmak konusunda güvenilirliktir. Bu durumda güvende kazanabilirsiniz, var olan güveni baltalayabilirsiniz.

Youtube Shorts Kullanın.


Youtube Shorts Ağustos 2021’de hayatımızda yer edindi. Burada 1 dakikaya kadar dikey formatta klipler çekebilmenizde olanak sağlar. Lakin burada yaratıcı olmanız ve yenilikçi olmanız önem taşımaktadır. Kazandığınız ücrette görüntüleme sayısına ve izleyici katılımına göre olacaktır.
Youtube’dan Kaç Abone Olunca Para Kazanılır?
Youtube platformunda abone sayısından önce dikkat etmeniz gereken aslıda Google AdSense Program Politikaları, Topluluk Kuralları, Hizmet Şartları ve YouTube Telif Hakkı Politikaları mevcuttur. Bunlara uyulmaması halinde kanalınızda kaç abone olursa olsun para kazanma söz konusu olmayacaktır. Bunlara ek olarak en az 1000 abone sayınızın olması gerekmektedir.

Youtube’dan Para Kazanmak İçin Kaç İzlenme Gerekir?


Youtube’dan para kazanmak için belli bir izlenmeyi karşılamanız gerekmektedir. %100 özgün olan videolarınızı kanalınızda paylaştıktan sonra son 12 ayda 4.000’den fazla geçerli genel izleme saatine sahip olmanız gerekmektedir.

Bir yanıt yazın