Sıfır Sermaye İle Ne İş Yapabilirim?

Hiç Param Yok Ne İş Yapabilirim?

2023 Yılında sıfır sermaye ile ne iş yapabilirim gibi sorular oldukça fazla sayıda gelmeye başladı. Günümüzde parası olanlar bile ne iş yapacağını bilmezken, sermayesi olanlar bile günlerce araştırma yaparken hiç parası olmayanlar ne iş yapabilir? Evet sıfır sermaye ile siz de iş yapabilirsiniz. Hem de sıfırdan zirveye. Ve bunun için herhangi bir araca da ihtiyacınız yok. Laptop internet v.b herhangi bir alet gerekmiyor.

Peki sıfır sermaye ile ne iş yapacağız?

Hiç paranız olmayabilir ama elinizden bir iş geliyor olabilir. Mesela berber, tesisatçı, kaynakçı, bilgisayar tamircisi v.b gibi. Bu işlerle başlayarak para kazanabilirsiniz. Mutlaka bir iş yeri açmak zorunda değilsiniz. Çevrenize iş yaparak başlayabilirsiniz.

Benim param da yok yeteneğim de yok derseniz size çok güzel bir fikir verebiliriz. Yarın en yakın marangoza gidin. Marangoz dükkanlarında bazı kataloglar bulunur. Mesela mutfak ve banyo dolapları gibi kataloglar. Bu katalogları ücretsiz olarak yanınıza alın ve artık siz bir mutfak ve banyo dolabı satmak için aracısınız. Bu katalogları çevrenizdeki insanlara gösterin, her ortamda mutfak dolapları ve banyo dolapları pazarlayın. Bu sadece bir örnek iş modeli. Aklınıza hangi iş gelirse gidip aracılık yapın. Yeter ki bu işe kendinizi inandırın.

Kısaca söylemek gerekirse, sıfır sermaye ile mutlaka aracılık yapın. Pazarlama dünyanın en iyi mesleğidir.

Bir yanıt yazın